top of page
IMG_0537.JPG

Projecten

Zoals gezegd, passie voor fietsen. Vooral voor retro/vintage fietsen, die met veel aandacht en liefde weer in goede tot zeer goede staat kunnen worden hersteld. Of worden omgebouwd.

Een voorbeeld hiervan vind je hier terug. Heb je zelf een dergelijke fiets staan waar je al vaak van heb gedacht dat je die zou willen opknappen, maar heb je niet de tijd of de skills? Dan wordt  het tijd om eens te bespreken wat je precies wenst. 

RIH Elan

Deze RIH Elan uit de 80'er jaren is omgebouwd naar een Single Speed Freewheel. Origineel beschikte deze fiets over een 5 speed versnellingssysteem (Shimano Altus LT), met de commandeurs op de buis.

Het versnellingssysteem is verwijderd, evenals de geleiders op het frame en het oog voor de achterderailleur. Hierdoor oogt het frame strakker.

Het frame is geheel geschuurd en volledig roestvrij. Vervolgens in de primer gezet en in kleur gespoten (Nardo Grey). Als finishing touch is het frame gespoten met een blanke lak (2K).

Naast deze transformatie van het frame zijn alle kabels vervangen, zowel binnen- als buitenkabel. De remblokken zijn vernieuwd, het stuurlint is vervangen en er is een Crane-bel gemonteerd. Vanzelfsprekend zijn alle onderdelen gedemonteerd geweest, gereinigd, gesmeerd en weer gemonteerd. De wielen zijn gerichte n weer zo goed als recht (voor zover dit mogelijk is).

De naam op de buis is gewijzigd in GIZMO, maar de fiets verloochent zijn afkomst niet. Het originele RIH-plaatje is teruggeplaatst op het balhoofd.

Koga Miyata Roadspeed

Deze Koga Miyata werd in de gele kleuren overgespoten, ooit....... De decals waren verwijderd en de fiets was in erbarmelijke staat, ondanks het feit dat deze droog gestald was.

 

De hoods en het stuurlint waren letterlijk vergaan en hingen er treurig bij. Technisch was de fiets in orde, de onderdelen hadden een grondige service- en schoonmaakbeurt nodig. De banden zijn nieuw (zowel binnen als buiten), het stuurlint, de hoods en de kabels (binnen en buiten)  zijn vernieuwd.

 

Het frame is geschuurd en van een nieuwe kleur voorzien, namelijk lichtgroen metallic, een kleur die Koga op de Gentlemens Racer leverde. Er zijn meerdere lagen aangebracht. Tot slot zijn de decals weer aangebracht en voorzien van een laag blanke lak. Hierdoor oogt deze prachtige Koga weer als nieuw.

 

De fiets schakelt soepen en remt uitstekend. Deze fraaie Koga kan er weer vele jaren tegenaan.

Jouw project

Heb je een fiets die je wilt (laten) opknappen, ombouwen? Neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. Het plaatsen van fraaie foto's op deze website van jouw project is kostenloos......

bottom of page